Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ: - Α -

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ:   - Α -


Απόστολος Τίτος


Άγιος της Χριστιανοσύνης κι ένας από τους 70 Αποστόλους. Η μνήμη του εορτάζεται στις 25 Αυγούστου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 26 Ιανουαρίου από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Απόστολος Φίλιππος


Ένας από τους 12 μαθητές του Χριστού, η μνήμη του οποίου τιμάται από την εκκλησία στις 14 Νοεμβρίου.

Αραφάτ Γιάσερ


Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Γεννήθηκε το 1929 στο Κάιρο ή την Ιερουσαλήμ ως Μοχάμαντ Αμπντ Αλ Ραούφ Αλ Κούντουα Αλ Χουσέινι...

Αργυρόπουλος Εμμανουήλ


Έλληνας μηχανικός και αεροπόρος. Πρωτοπόρος της ελληνικής αεροπορίας και o πρώτος νεκρός της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.


Αρίων


Λυρικός ποιητής από τα Μήθυμνα της Λέσβου. Οι πληροφορίες που έχουμε για τον Αρίωνα είναι λιγοστές και προέρχονται κυρίως από τον ιστορικό Ηρόδοτο...

Άρμανσπεργκ Λουδοβίκος Ιωσήφ


Βαυαρός πολιτικός, που διατέλεσε πρόεδρος του συμβουλίου της Αντιβασιλείας και πρωθυπουργός της Ελλάδας επί Οθωνος.

Αρουτιουνιάν Αλεξάντρ


Διακεκριμένος αρμένιος συνθέτης, γνωστός στους κύκλους της κλασικής μουσικής για το έργο του «Κοντσέρτο για τρομπέτα και ορχήστρα».

Αρώνη Μαίρη


Εκλεκτή πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου, που με την έντονη σκηνική της παρουσία σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή της ελληνικής σκηνής.

Ασημακοπούλου Μπεάτα


Δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα, φοίτησε στη Σχολή του Τάκη Μουζενίδη, κι έκανε την πρώτη επαγγελματική εμφάνισή της στο θέατρο το 1955..

Ασίκης Γρηγόρης


Τραγουδοποιός του ρεμπέτικου και δεξιοτέχνης στο ούτι. Γνώρισε επιτυχία στα χρόνια του μεσοπολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...