Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Γνωστές από την αρχαιότητα, οι μάσκες προσώπου κάνουν... θαύματα


Γνωστές από την αρχαιότητα, οι μάσκες προσώπου κάνουν... θαύματα
Γνωστές από την αρχαιότητα, οι μάσκες προσώπου κάνουν... θαύματα, καθώς μπορούν να απαλύνουν τις ρυτίδες, αλλά και να ενυδατώσουν και να καθαρίσουν σε βάθος την επιδερμίδα.

Ακόμα, είναι σε θέση μέσα σε λίγα λεπτά να αφαιρέσουν την κούραση, την ένταση και... αρκετά χρόνια από το πρόσωπο, χαρίζοντας ένα θαυμάσιο συναίσθημα λάμψης και καθαριότητας.

Ποια είναι όμως η κατάλληλη –για το δικό σας τύπο δέρματος– μάσκα και πώς πρέπει να τη χρησιμοποιείτε;

Για βαθύ καθαρισμό

Πρόκειται για μάσκες ιδανικές για εσάς που έχετε μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα. Μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε 2 φορές την εβδομάδα. Σε τι θα σας ωφελήσουν; Θα βοηθήσουν το πρόσωπό σας να «αναπνεύσει» καλύτερα και θα επιτρέπουν στις θρεπτικές κρέμες για το πρόσωπο να απορροφώνται καλύτερα.

Ενυδατικές

Είναι κατάλληλες για κάθε τύπο δέρματος και μπορούν να χρησιμοποιούνται 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι οι πλέον κατάλληλες για τα κουρασμένα και «διψασμένα» για ενυδάτωση πρόσωπα. Χρησιμοποιήστε τις κυρίως στις περιόδους αλλαγής των εποχών.

Ηρεμιστικές

Είναι ιδανικές για ευαίσθητες επιδερμίδες που παρουσιάζουν ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Αντιρυτιδικές

Πρόκειται για μάσκες τελευταίας γενιάς. Καθώς κάνουν ένα είδος ελαφρού λίφτινγκ, αμβλύνουν τα σημάδια του χρόνου και δίνουν νεανική όψη στο πρόσωπο, τουλάχιστον για μερικές ώρες.

Οδηγίες χρήσης

Χρησιμοποιήστε τις μάσκες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που βρίσκονται στη συσκευασία τους. Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, ακολουθήστε τις κατά γράμμα.

Κάθε μάσκα προσώπου πρέπει να τοποθετείται πάντα σε καλά καθαρισμένο –με γαλάκτωμα και τονωτική λοσιόν– πρόσωπο. Αλλιώς, δε θα μπορούν να απορροφηθούν οι ουσίες του προϊόντος.

Απλώστε τη μάσκα –με τη φορά που θέλετε– με ένα φαρδύ πινέλο, μια λεπτή σπάτουλα ή με τα δάχτυλά σας. Εκείνο που πρέπει να προσέξετε είναι να την απλώσετε ομοιόμορφα πάνω στο πρόσωπο και στο λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και τα χείλη.

Ο χρόνος που πρέπει να κρατάτε τη μάσκα στο πρόσωπό σας αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μην τον υπερβαίνετε ποτέ, γιατί δε βοηθάει σε τίποτα. Το πολύ να προκαλέσετε «σοκ» στην επιδερμίδα σας!

Σε περίπτωση που η μάσκα είναι σε μορφή κρέμας, χρησιμοποιήστε μια γάζα για να την αφαιρέσετε. Μάσκες σε μορφή ζελ ή λάσπης αφαιρούνται με βρεγμένο σφουγγαράκι και άφθονο χλιαρό νερό. Και στις δύο περιπτώσεις να ξεπλένετε καλά το πρόσωπό σας χωρίς να το τρίβετε, για να μην ερεθιστεί η επιδερμίδα σας.

Αφού αφαιρέσετε κάθε ίχνος μάσκας από το πρόσωπό σας, περάστε από πάνω του λίγη τονωτική λοσιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...